Google+
Youtube
Hívjon minket
Elérhetőségeink: +36 30 963 1601, recepcio@jogaliget.hu

Jóga

Hot hatha jóga

Unod már a kötött sorozatokat? Valami újdonságra vágysz? Ezen az órán a tradicionális hatha jóga változatosságát kombináljuk a felfűtött jógaterem előnyeivel.

Hot Yin&Yang Yoga

 Hot Yin&Yang Yoga   A Hot Yin&Yang Yogát felfűtött teremben végezzük. Az óra első részében a Yin Yogát, az óra második felében pedig Flow Yogát gyakoroljuk. A Yin Yoga egy passzív, meditatív jellegű jógairányzat. A türelem és jelenlét, az elfogadás és elengedés, a mozdulatlanság jógája.  A talajon ülő- és fekvő gyakorlatokat végzünk, miközben a hangsúly az ízületeken, csípő- és mellkasnyitáson van. A kor előrehaladtával az ízületek mozgékonysága csökken, amelyet ellensúlyoz és javít a YIN Yoga. A rendszeres gyakorlás hatással van a test energiaáramlásának szabályozására, harmonizálja az energiatestet és oldja az energetikai blokkokat, elakadásokat, növeli a belső szervek energiaellátását, látványos javulást érhetünk el az ízületek, csontok állapotában.   A Flow (Yang) Yoga dinamikus jógairányzatok, ahol a test folyamatos mozgását hangoljuk össze a légzéssel és közben az elmét is ugyan erre, vagyis magára a gyakorlásra, a testre és a légzésre irányítjuk.  A klasszikus elemeket (ászanának) fűzzük össze akár egy egész gyakorlatsorrá, melyek között gyakran használunk egy átkötő gyakorlatsort, úgynevezett „Vinyászát” ami leginkább a Napüdvözlet (Szúrja Namaszkár) sorozathoz hasonlít. A Flow Yoga gyakorlása alkalmas a gerinc karbantartására (teljes átmozgatása, rugalmasságának megőrzése), a rossz tartásból, az ülőmunkából adódó hát- és derékproblémák megszüntetésére.  A Flow Yoga célja az erő és hajlékonyság fejlesztése, a megrövidült izmok nyújtása; az állóképesség, egyensúlyérzék fejlesztése.   Szeretettel várok Mindenkit akinek fontos a test, lélek és szellem egyensúlya. Kortól és nemtől függetlenül, kezdő és haladó gyakorlók számára is ajánlott mozgásforma a jóga, amely nagyon jó kiegészítője bármely más sportágnak is. Szeretettel várlak az óráimon! Namaste, Yoga with Kata  

Kezdő Jógaliget Air

Újdonság!!! Kezdő Jógaliget Air óra indul Május 1.-től minden Hétfőn 17:00-18:00-ig! Május 1.-én az első óra ingyenes! Ha kiszeretted volna már próbálni ezt a fajta mozgásformát de nem mertél beugrani egy haladó csoporthoz,akkor itt az idő ,hogy kipróbáld!! Ági gondoskodik róla ,hogy minden kétely illetve félelmed legyőzd a levegőben való edzéssel kapcsolatban! Mindannyian azért küzdünk, hogy kitörjünk a szokásaink és félelmeink korlátai közül. A Jógaliget Air megnyitja a határainkat. Miért korlátozzuk a jógagyakorlásunkat a talajon végezhető gyakorlatokra?

Core Yoga

HOT CORE FLOW  YOGA  

Yin&Yang Yoga

Yin-Yang jóga

Edzés technika workshop

Edzés technika workshop

Jógamix

Jógamix Dórival   Jógamix óráimon ötvözöm a tradicionális hatha jógát a dinamikus flow, az erősítő jellegű core (törzs) és a preventív gerincjógával, mindig a résztvevők aktuális kéréseire, kimondott és kimondatlan igényeire szabva.   Vannak statikusabb alkalmak, amikor a precizitásra és a hosszan, több légzésen át kitartott testhelyzetekre viszem a hangsúlyt. Máskor dinamikusan gyakorlunk, mert van, hogy az segít kikapcsolni az elmét, ha folyamatosan mozgásban vagyunk.   Az igényekhez igazodva az óra lehet például erősítő jellegű, csípőnyitó, tartásjavító, spárganyitó, gerinccsavaró, egyensúlyozó, kartámaszos, vállnyitó, fejenállás-előkészítő stb. és ezek kombinációi.   Ezeket az óráimat esetenként páros jóga gyakorlatokkal és a gyermekjógából átemelt elemekkel fűszerezem. Az óra menete megszokott módon zajlik: ráhangolódás és átmozgatás után nap- (vagy épp hold) üdvözleteket végzünk, ászanákat (testhelyzeteket) gyakorlunk, pránajámát (légzőgyakorlatokat) alkalmazunk; valamint vezetett relaxáció is az óra részét képezi.   Az óra legnagyobb részét az ászanagyakorlás teszi ki, s ez alatt fókuszálunk az adott témá(k)ra, csúcspóz(ok)ra vagy testtáj(ak)ra.   Az óra fókuszától függetlenül nagy hangsúlyt kap az egyes gyakorlatok közben és után a fizikai test érzetein túl, a finomenergetikai változások megfigyelése, tudatosítása is – a befelé figyelés.   Ezt az óratípust elsősorban azoknak ajánlom, akiknek van már némi jógás tapasztalata vagy egyéb sportban szerzett állóképessége. De kihívásra vágyó kezdőket is szeretettel látok, mert az órákon az alapoktól indulunk és a  gyakorlatoknál többféle nehézségi fokozatot mutatok, így mindenki kiválaszthatja a neki épp akkor legmegfelelőbb verziót - tekintettel a határaira.   Természetesen a Jógamix órákon is a tőlem megszokott részletességgel építjük fel az ászanákat. Instrukcióból itt sem lesz hiány! Gyertek!

Power jóga workout

 Nagy intenzitású jóga és saját testsúlyós edzés mellyel az egész testet erősítjük. Nagy hangsúlyt fektetünk a kartámaszokra és a hát izmaira. Ajánlott fogyni vágyóknak, vagy akik szeretnének formásodni, nyújtani esetleg erősödni. Az óra kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott mert a gyakorlatok kivitelezése nem nehéz, a hangsúly a kitartásukon van.

Akrojóga

Küzdd le a félelmeidet, élvezd a közösség inspiráló erejét, miközben rengeteg érzékszerved fejlődik, a tested pedig rugalmasabb lesz, mint valaha. Az akrojóga nem csak extrém mutatványokból áll - sokkal több annál. Ismerd meg velünk ennek a mozgásnak a varázslatos világát!Jöhetnek gyerekek és férfiak is bátran! Sőt! Bárki, olyan is aki még sohasem jógázott. Mi már nagyon várjuk január 20-át ☺ Petra és Dóri*********

Alakformáló

  Az alakformáló órán egy dinamikus bemelegítést követően izomcsoportonként erősítjük a testünk izmait. Ehhez változatos eszközöket (pl. súlyzók, kislabda, óriáslabda, gumikötél, steppad stb.) használunk fel. Az óra különlegessége, hogy aki gyermekét nem tudja másra bízni, bátran elhozhatja az órára. Kis játszósarok, játékok, és elfogadó környezet várja a babákat. Az egészen kicsiket nyugodtan behozhatjátok hordozóban is. Gyermekeket elsősorban  3 éves kor alatt várunk, de idősebbek is bejöhetnek, amennyiben megtalálják a közös hangot a babákkal  Kérlek csak egészséges gyermekeddel látogasd meg az órát. Természetesen babák nélkül is várunk bárkit, aki tavasszal szeretné formába hozni magát, az óra nyitott mindenki számára, kortól és nemtől függetlenül! Az órákat március 8-tól kedden és csütörtökön 10-11 óráig tartjuk.

YOGA

A Yoga a test, az elme és a lélek hármas egységének harmóniájára törekszik. Az óráimon a Yin, Flow és Power yogát ötvözöm a gyakorlók fizikai állapotát és kérését figyelembe véve.   A Yin Yoga egy passzív, meditatív jellegű jógairányzat. A türelem és jelenlét, az elfogadás és elengedés, a mozdulatlanság jógája. A talajon ülő- és fekvő gyakorlatokat végzünk, miközben a hangsúly az ízületeken, csípő- és mellkasnyitáson van. A kor előrehaladtával az ízületek mozgékonysága csökken, amelyet ellensúlyoz és javít a YIN Yoga. A rendszeres gyakorlás hatással van a test energiaáramlásának szabályozására, harmonizálja az energiatestet és oldja az energetikai blokkokat, elakadásokat, növeli a belső szervek energiaellátását, látványos javulást érhetünk el az ízületek, csontok állapotában.   A Flow és Power Yoga dinamikus jógairányzatok, ahol a test folyamatos mozgását hangoljuk össze a légzéssel és közben az elmét is ugyan erre, vagyis magára a gyakorlásra, a testre és a légzésre irányítjuk. A klasszikus elemeket (ászanának) fűzzük össze akár egy egész gyakorlatsorrá, melyek között gyakran használunk egy átkötő gyakorlatsort, úgynevezett „Vinyászát” ami leginkább a Napüdvözlet (Szúrja Namaszkár) sorozathoz hasonlít. A Flow Yoga gyakorlása alkalmas a gerinc karbantartására (teljes átmozgatása, rugalmasságának megőrzése), a rossz tartásból, az ülőmunkából adódó hát- és derékproblémák megszüntetésére. A Flow és Power Yoga célja az erő és hajlékonyság fejlesztése, a megrövidült izmok nyújtása; az állóképesség, egyensúlyérzék fejlesztése.  A Flow és Power Yoga dinamizmusa hűen tükrözi a körülöttünk lévő világot, ahol minden állandó mozgásban van. Megtanít arra, hogyan kezeld a változásokat könnyedén úgy, hogy közben megleld a belső békédet és visszatérj az egyensúly állapotába, fizikai és lelki síkon egyaránt.   Szeretettel várok Mindenkit akinek fontos a test, lélek és szellem egyensúlya. Kortól és nemtől függetlenül, kezdő és haladó gyakorlók számára is ajánlott mozgásforma a jóga, amely nagyon jó kiegészítője bármely más sportágnak is.

Tabata X-Body workout

  Tabata: Órákkal edzés után is kalóriát égetsz! Így működik a tabata edzés   Miért ezt válaszd? ● Ez a váltakozó intenzitású edzés rendkívül gyorsan és látványosan formálja az alakot, nemcsak a zsírbontásban segít, de építi is az izmokat, sőt az állóképességet is javítja. ● Serkenti a szervezet anyagcseréjét és antioxidáns termelését, ● fokozza a stressztűrő képességet, mivel a váltakozó szakaszok arra késztetik a szervezet, hogy gyorsan reagáljon a váratlan helyzetekre. ● Ráadásul a gyakori tempóváltások miatt nagyon változatos, ezért azoknak ajánlott, akik unják a hosszú kardió edzéseket, és mégis gyorsan szeretnének megszabadulni a testzsírjuktól. A Tabata-gyakorlatok az összes problémás területet, a hasat, a popsit, a combokat és a karokat is megdolgoztatják - így gyorsan csúcsformába hozhatod magad!

Salsa Party

OKTOBERTŐL INDUL! KEZDŐ SALSA TANFOLYAM GESZTES ÁGIVAL! Kezdő Salsa tanfolyam indul Október 7-től a Jógaligetben Vasárnaponként 18:00-19:00-ig! A csoport létszáma korlátozott, igy Október 6-ig kérlek add le jelenkezésed a recepcio@jogaliget.hu e-mail cimen vagy telefonon a 0630/367-16-87-es számon! 8 alkalmas salsa bérlet 12'000Ft A bérlet 9 hétig használható fel! 1. Salsa kezdő tanfolyam : Okt.7-Dec2-ig 2. Salsa tanfolya kezdete Január 9.   A Salsa az egyik legnépszerűbb latin páros tánc. A temperamentumos mozgás mindenkit felpezsdít, s mint ahogy a neve is mutatja megfűszerezi az életed. A kubai salsa könnyen elsajátítható, látványos és szórakoztató. Táncoljuk párban és körtáncként-  Rueda de Casino ahol a résztvevő táncosok kört alkotva, párban táncolják a rueda vezetője által bekiabált és kézjelekkel mutatott figurákat. Salsa óránkon, kezdő szinttől sajátíthatod el a legnépszerűbb lépéseket. .

Páros jóga

.    Kedves vendégek! November 11.-tő,l vasárnaponként délelőtt és délután is lesz jóga óra. Délelőtt, 9 órától Páros jógával, délután 17:30-tól Flow jógával várlak benneteket.   A Páros jóga órára jöhetsz gyermekeddel, szülőddel, pároddal, barátoddal, vagy a szomszédoddal. Megtapasztalhatod a közös munka által keletkezett érzéseket, a kölcsönös figyelmet, a bizalmat és az elmélyülést az ászanákban. Ha szeretnél valami újat kipróbálni, várlak szeretettel vasárnaponként a Jógaligetben!  Heni. ☺

SALSA KEZDŐ tanfolyam

Eszközös Jóga

.

HOT YOGA

HOT Yoga       A Yoga a test, az elme és a lélek hármas egységének harmóniájára törekszik.  Az óráimon a Yin, Flow és Power yogát ötvözöm a gyakorlók fizikai állapotát és kérését figyelembe véve. Az ászanákat (gyakorlatokat) fűtött teremben végezzük, melynek erőteljes méregtelenítő, fogyasztó, alakformáló hatása van, felgyorsítva az anyagcserét. A melegben az izmaid és ízületeid is kellemesen fogják érezni magukat.   A Yin Yoga egy passzív, meditatív jellegű jógairányzat. A türelem és jelenlét, az elfogadás és elengedés, a mozdulatlanság jógája.  A talajon ülő- és fekvő gyakorlatokat végzünk, miközben a hangsúly az ízületeken, csípő- és mellkasnyitáson van. A kor előrehaladtával az ízületek mozgékonysága csökken, amelyet ellensúlyoz és javít a YIN Yoga. A rendszeres gyakorlás hatással van a test energiaáramlásának szabályozására, harmonizálja az energiatestet és oldja az energetikai blokkokat, elakadásokat, növeli a belső szervek energiaellátását, látványos javulást érhetünk el az ízületek, csontok állapotában.   A Flow és Power Yoga dinamikus jógairányzatok, ahol a test folyamatos mozgását hangoljuk össze a légzéssel és közben az elmét is ugyan erre, vagyis magára a gyakorlásra, a testre és a légzésre irányítjuk.  A klasszikus elemeket (ászanának) fűzzük össze akár egy egész gyakorlatsorrá, melyek között gyakran használunk egy átkötő gyakorlatsort, úgynevezett „Vinyászát” ami leginkább a Napüdvözlet (Szúrja Namaszkár) sorozathoz hasonlít. A Flow Yoga gyakorlása alkalmas a gerinc karbantartására (teljes átmozgatása, rugalmasságának megőrzése), a rossz tartásból, az ülőmunkából adódó hát- és derékproblémák megszüntetésére.  A Flow és Power Yoga célja az erő és hajlékonyság fejlesztése, a megrövidült izmok nyújtása; az állóképesség, egyensúlyérzék fejlesztése.   A Flow és Power Yoga dinamizmusa hűen tükrözi a körülöttünk lévő világot, ahol minden állandó mozgásban van. Megtanít arra, hogyan kezeld a változásokat könnyedén úgy, hogy közben megleld a belső békédet és visszatérj az egyensúly állapotába, fizikai és lelki síkon egyaránt.   Szeretettel várok Mindenkit akinek fontos a test, lélek és szellem egyensúlya. Kortól és nemtől függetlenül, kezdő és haladó gyakorlók számára is ajánlott mozgásforma a jóga, amely nagyon jó kiegészítője bármely más sportágnak is.   . 

Kinai Gerinctorna

.

FIT

A funkcionális tréning lényege, hogy a gyakorlatok alapját a mindennapi élet során előforduló mozgások adják Nem izoláltan eddzük az egyes izomcsoportokat, hanem egységes egészként tekintünk a testre. Összetett gyakorlatokat végzünk, tehát több ízületben történik elmozdulás, egyszerre több izomcsoportot mozgatunk meg A gyakorlat sorozatok mindig más-más izmokat céloznak meg és különböző intenzitásúak, ezáltal izgalmasabb az edzés és felpörgeti az anyagcserét Igazán személyre szabott óratípus, mivel a gyakorlatok tempóját és a feladatok nehézségét saját edzettségi szinthez és célokhoz (fogyás/izmosodás) igazítjuk Csütörtök 20:00-21:00 

Yin Yoga

YIN YOGA A Yin yoga nyugaton kevésbé népszerű jógastílus, sokan még nem is hallottak róla.  A YIN Yoga egy passzív, erősen meditatív jellegű jógairányzat. (nem összetévesztendő a női jógával)   A türelem és jelenlét, elfogadás és elengedés jógája. A YIN Yoga a csontok és ízületek jógája.   Talajon végzett ülő- és fekvő gyakorlatokat végzünk, a pózok száma sokkal kevesebb, mint a Yang jellegű jellegű gyakorlásoknál, a hangsúly az ízületeken, csípő- és mellkasnyitáson van. A test mély kötőszöveteit (a felületi kötőszövetekkel szemben) és a testet borító fasciát (izompólyát) célozza meg, emellett segít a test energiaáramlásának szabályozásában. A korral az ízületek mozgékonysága csökken, ebben is segítséget nyújt a YIN Yoga. A rendszeres gyakorlás hatással van a test energiaáramlásának szabályozására, harmonizálja az energiatestet és oldja az energetikai blokkokat, elakadásokat, növeli a belső szervek energiaellátását, szép eredményeket érhetünk el az ízületek, csontok állapotában, sőt YANG gyakorlásunk, hajlékonyságunk előnyére is változik.  Mindemellett pszihénk és elmeállapotunk is stabilabbá válik. Ez a meghitt jógagyakorlás megköveteli a Gyakorlótól, hogy kész legyen közel kerülni saját MAGához, az érzéseihez, az érzelmeihez, amit könnyebb elkerülni egy dinamikus gyakorlás során. A YIN Yoga tökéletes kiegészítője a YANG típusú gyakorlásnak (Yang Yogák, futás, TRX, kettlebell stb.) egyensúlyba hozza és harmonizálja a két minőséget.  Kortól és nemtől függetlenül, sportolók és a mozgással most ismerkedők számára ajánlott jógatípus, mely kitűnő kiindulási pont az önismeret, a saját magunk megismerése felé. Adj egy pár alkalmat ahhoz, hogy ráhangolódj és megértsd a Yin Yogát. Szeretettel várlak az óráimon! Namaste, Yoga with Kata  

Freestyle yoga

GERINCTRÉNING

 Ezen gyakorlatok rendszeres végzésével megőrizhetjük a gerincünk rugalmas, tartó és védő funkcióit. Javul a közérzetünk és megszilárdítja az egészségünket. A csoportos órákon kapcsolatokat teremthetsz, tapasztálatokat, bátorítást meríthetsz. Nem vagy egyedül, más is küzd hasonló problémákkal. A fiatalabb korosztálynak a dinamikusabb gerinctréninget ajánlom, míg az idősebb korosztály anatómiai adottságainak figyelembevételére is mód nyílik, ahol (a nem súlyos) csontritkulást is számításba vesszük, és ennek megfelelő gyakorlatokból építjük fel az órát.  A csoportos órán is igyekszem a korrekcióra hangsúlyt fektetni. A fejlődés ütemétől függően, bármely korosztály részt vehet a személyiségéhez leginkább illő órámon. Ha esetleg túlsúllyal rendelkezel, akkor is nyugodtan végezheted a gyakorlatokat.

Yin Yoga Selyemmel

Yin Yoga alacsony állású jógaselyemmel A Yin yoga a passzivitás, a mozdulatlanság, az elengedés, az elcsendesedés jógája. A hosszan kitartott pózaival megtanítja, hogyan lazulhatsz el és ettől hogyan válhatsz rugalmasabbá. Ahogy a gyakorlásod során egyre mélyebbre jutsz, hogy megtaláld a belső középpontodat, a tested és ezzel egyidőben az elméd is változik. A cél nem más mint a teljes egyensúly, az egység.   Az alacsony állású jógaselyem egy biztonságosabb (odafigyelve a gerincre is!) gyakorlást tesz lehetővé, segítségével még passzívabb, meditatívabb állapotot élhetünk meg, megteremtve és mélyítve a megpihenést, a megbékélést, ÖnMAGunk megtalálását, a test-lélek-szellem Egységét. Bárki számára látogatható az óra, semmilyen előképzettség nem szükséges hozzá! Különösen ajánlott ülő- és állómunkát végzőknek, akik nyújtani, ellazulni, feltöltődni szeretnének!  Namaste, Yoga with Kata    

Vinyasa Flow

Az USA-ból indult el, és egyre jobban szeretik, mert ötvözi az ősi hagyományt a mai emberek igényeivel. A szó jelentése: Az ászanákat tudatos módon, folyamatosan, légzésre egymás után helyezzük. Fontos, hogy egyaránt használja az izmok statikus és dinamikus kondicionálását. Úgy erősíti az izmokat, hogy nem rövidülnek le. Jól érvényesül a jóga feszültségoldó hatása. Ez részben a test belülről történő felmelegítésével, részben az irányított, hosszú, mély és egyenletes légzéssel érhető el. A légzés irányít minden mozdulatot. Gyakoriak a napüdvözletek és ezek variációi, melyeket az ászanák összekötésére is használunk. Nincsenek kötött sorozatok, a gyakorlók fizikai és mentális állapotát figyelembe véve, tematikusan állítom össze az ászanákat. A vinyasa flow engedi a könnyítéseket és az ászana variációkat, ezért kezdők is bátran kipróbálhatják.

Balance

. 90 perces Csoportos óra leírás: Az óra célja az edzés és az edzésen keresztül az önmagunkra figyelés teljes körű kifejlesztése. A testi és lelki egyensúly megteremtése és megőrzése. A mozgás örömét, a testünk élvezését és a jelenlét fontosságát helyezzük előtérbe. Megérkezés után röviden bemutatkozom, Kraszi vagyok - 1 percben, majd indulunk! Kezdünk azzal, hogy valójában megérkezünk, jelen vagyunk és hálásak lehetünk. Rövid ráhangolódás után tisztázzuk az aznapi edzés célját, összehangoljuk magunkkal és mobilizálunk, bemelegítünk. Legfőképp saját testsúlyos gyakorlatokkal egyensúlyt, koncentrációt, koordinációt, erőt és testtudatot fejlesztünk az egész óra alatt. Minden alkalommal kiválasztunk egy vagy legfeljebb kettő gyakorlatot, amit a legegyszerűbb verziótól a képességeinknek megfelelő legnehezebb kivitelezési formáig aznap végigveszünk. Például az egylábas guggolás, a varjú tartás vagy éppen a kézállás. Természetesen egyéb, fontos és az egészség fejlesztéséhez nélkülözhetetlen mozgásokkal együtt. Az óra utolsó negyedében pedig levezetés és nyújtás a program. Teljes átéléssel és odaadással a fokozottabb regeneráció és ízületi mozgékonyság elérése érdekében. Az órát az általam írt edzésmódszer tankönyv bemutatásával koronázom meg, csakhogy akkor is jelen tudjak lenni, amikor már elmentem.

Gerincközpontú Yoga

.

Relax Yoga

Dinamikus Yin Yang

Free Dance by Kitty

Zsírégető Kondi

 

Gyerek Torna

Komsa Nikolett vagyok, 20 éve versenyszerűen sportolok, kézilabdázom. 2018 óta foglalkozom gyerekekkel,kicsikkel és nagyokkal egyaránt. Célom, hogy megszerettessem a gyerekekkel a mozgást mind ezt zenés, játékos formában. A torna célja a tartásjavítás, mozgáskordínáció és egyensúly fejlesztése. 7-től 14 éves korig várok mindenkit szeretettel az óráimon. Ha bármi kérdésetek van keressetek bizalommal! 

SuliJóga

Testmozgás és játék egy helyen!   Szeretettel várlak "Sulijóga" óráimra!

SuliJóga nagyoknak

Testmozgás és játék egy helyen!   Szeretettel várlak "Sulijóga" óráimra!

SALSA KÖZÉPHALADÓ

.

CARDIO PILATES

.

Tematikus YOGA

A keményebb edzések közötti pihenőnapokon tökéletes alternatívát kínált számomra a jógagyakorlás: a mélyizmok erejének fejlesztése mellett számos nyújtógyakorlatot alkalmaz, melynek következtében nagyszerűen fejleszti a testtudatot, valamint segít tudatosítani és szabadabbá tenni a légzést. A legfontosabb tulajdonsága számomra mégis a pihenésre, lazításra való képesség javítása.  Ha szeretnéd te is megtapasztalni mit jelenthet számodra egy tematikus jógagyakorlás látogass el TEMATIKUS YOGA óráimra, ahol magad mögött hagyhatod a munkahét minden feszültségét és felkészülhetsz a hétvégére.  Mitől lesz egy gyakorlás tematikus? Attól hogy minden óra egy meghatározott téma köré épül: lehet ez egy jógapóz, egy légzőgyakorlat, vagy valamilyen cél (erősítés, nyújtás, stresszoldás, …). Minden gyakorlat felépítése fokozatos, így kezdők és gyakorlottabbak számára is alkalmas. Ha kérdésed, vagy kérésed van bátran keress üzenetben!

TESTÉBRESZTŐ JÓGA

Testébresztő jóga   Dinamikus, napindító órára készülj: finom, lágy bemelegítéssel kezdünk, nap- és földüdvözlet, könnyen követhető flow-elemek mindig lesznek – és óránként más-más testrész (popsi, hasizom, vállak, kar) erősítése kerül fókuszba. Az ászanázást kiegyensúlyozó és immunerősítő légzőgyakorlattal zárjuk – hogy igazán energikusan induljon a nap!

STRESSZOLDÓ JÓGA

.

MUSIC FLOW JÓGA

.

5 TIBETI RITUS&FLOW JÓGA

.

FLOW JÓGA RELAXÁCIÓVAL

FLOW JÓGA RELAXÁCIÓVAL

GERINC BASIC JÓGA

GERINC BASIC JÓGA Irodai, ülőmunka utánni átmozgató gerincjóga kezdőknek és gyakorlóknak is. 

JÓGA-DIETETIKA

Találd meg azokat a táplálékokat, amelyekkel tökéletesen műlödik a tested. Ebben segít a dietetikus. Találd meg azt a mozgást, ami egyensúlyba hozza a tested. Ebben segít a jóga. TRUDICS MÁRIA - JÓGA MESTER HAJNAL EBERARDT - DIETETIKUS

SPINNING/WALK

.

CROSS TRAINING

Cross training A cross edzésmódszer alapja, hogy több rendszer elemeit ötvözi és integrálja magába, ezáltal egy olyan funkcionális rendszert hoz lére, mely kiválóan alkalmas a test formálására és kondicionális képességeinek harmonikus fejlesztésére. Az edzéseken egyaránt alkalmazunk saját testsúlyos és szabad súlyokkal végzett feladatokat, dolgozunk kis eszközökkel és kardio módszerekkel, használunk kettlebell alapgyakorlatokat, továbbá előfordulnak páros vagy kiscsoportos feladatok. Az edzés során az alapos bemelegítést egy intenzitás fokozó rész követ, majd a fő részben gyakorlatsorok és/vagy köredzés állomások követik egymást. Végül az órát nyújtással zárjuk. A magas intenzitás mellett is hangsúlyos az alapos és preventív edzésmunka  a sérülésveszély elkerülése végett. Minden résztvevő a saját állapotának és edzettségi szintjének megfelelő terheléssel és intenzitással végzi a gyakorlatokat. Cél egy jól felépített edzés, mely az erőnlét fejlesztése mellett egyben mentális felüdülés is.

HATHA-FLOW

A Hatha-Flow, egy olyan izgalmas és innovatív óratípus, amely a Hatha jóga és a Flow jóga legjobb elemeit ötvözi, így teremtve egy új, energikus és kiegyensúlyozott óraélményt. Ez az újfajta jógagyakorlás azoknak szól, akik szeretnék felfedezni a test, a légzés és az elme összehangolásának művészetét. A Hatna-Flow órák alapját a hagyományos Hatha jóga gyakorlatai adják, amelyek a testet és az elmét készítik fel a komolyabb fizikai és mentális kihívásokra. Az ászanák, vagyis a testhelyzetek precíz és anatómiailag helyes kivitelezése fontos része ennek az óratípusnak, amely segít a test megedzésében és az ideális testsúly elérésében. A Flow jóga lendületes és dinamikus mozgása, amelyet a Hatna-Flow órákon alkalmazunk, segít az összehangolt mozgás és légzés elsajátításában. Az egész óra folyamatosan áramlik, a test dinamikusan mozog a légzés ütemében. Ez nem csak fizikailag erősíti meg a gyakorlókat, hanem segít tudatosítani a test, a légzés és az elme közötti kapcsolatot is. A Hatna-Flow órák célja a test, a légzés és az elme tudatos irányítása, miközben dinamikus mozdulatokban és ászanákban merülünk el. A gyakorlatok során megtapasztalhatjuk a szabadság és kötöttség közötti harmóniát, ami nem csak az óra keretein belül, hanem az életünk más területein is segíthet az egyensúly és a harmónia megtalálásában. A Hatna-Flow egy új és inspiráló módja a jógagyakorlásnak, amely testet és lelket egyaránt fejleszt, miközben felfedezzük a mozgás és a légzés gyönyörű kölcsönhatását.

Dinamikus jóga

     

Változatos hot jóga FLOW

Unod már a kötött sorozatokat? Valami újdonságra vágysz? Ezen az órán dinamikus jógasorozatunkat tesszük kevésbé kiszámíthatóvá.

Haladó hot jóga

Ajánljuk neked, ha szeretnél tovább lépni a jóga gyakorlásban. ha a jóga gyakorlatok kivitelezése során a tökéletességre törekszel. ha még nagyobb erőnlétet és rugalmasságot szeretnél. ha egy dolgos nap végén szeretnél megnyugodni és befelé fordulni. ha érdekel a bandhák (izomzárak) gyakorlása.

Hot jóga FLOW

A Hot jóga Flow sorozatban a jóga gyakorlatokat dinamikusabbá tettük azok kedvéért, akik szeretik a dinamikus mozgást és szeretnek hot jógázni. A különböző jógapózokat egymás után végezzük a légzés ütemére, és egy-egy pozícióban 5-8 légzésig időzünk. A dinamikus, de nem túl gyorsan végzett jóga gyakorlatok hatására erősödsz, rugalmassá válsz és a dinamikus mozgás segít fogyni. A hot jóga FLOW órát kezdőknek és haladóknak is bátran ajánljuk!

Hatha jóga

A jóga célja az elme lecsendesítése annak érdekében, hogy a világot és benne önmagunkat annak valóságában láthassuk. A hatha jóga ezt a célt a test-gyakorlás, az ászanák útján éri el. Az ászanák stabil, kényelmes, szilárd, és küzdelmektől-, fájdalmaktól mentes kivitelezéséhez  szükséges a testet és a szellemet is megedzeni.

Női jóga

Női jóga Sokáig elképzelni sem tudtam, hogy a  női jógának milyen átütő ereje van a női testre, mekkora gyógyító és megtartó erő rejlik benne. Aztán kipróbáltam, megtapasztaltam és most szeretném átadni neked – bármely életkorban is jársz. Mi is az a női jóga? A jógaórák mindig egy-egy téma köré szerveződnek, pl.: csípő, medence, gátizom stb.– melynek során megtanuljuk nyújtani és erősíteni a női szerveket, kioldani a feszültséget, a hormonrendszert egyensúlyba hozni finom, lágy mozdulatokkal. Mert a csoda benned van. Hiszem, hogy belátással, megértéssel és gyakorlással megelőzhetőek, csökkenthetőek a női betegségek, teljesebb életet tudsz élni. A mindennapjaidban a reggeli rutinba könnyen beilleszthető gyakorlatokat is megtanítok neked. Néhány perces arcjógával pedig a arcbőrünket is ráncba szedjük.   A női-jóga a hatha jóga gyakorlatait használva segít visszaállítani és megőrizni a női test egészségét.

Babás jóga

"A modern világ egyre gyorsuló tempója mellett kisbabáinknak minden lehetséges segítséget meg kell adnunk, hogy jó közérzetük, nyugalmuk alapjait megteremtsük. Ezekhez az alapokhoz életük során mindig vissza tudnak majd térni. ..."

Jógaliget AIR

A Jógaliget Air röviden összefoglalva: kihívást jelent, remek szórakozás, és nagyon hatékony!

Gerincjóga

Időnként vagy rendszeresen fáj a derekad? Még nem fáj semmi, de sokat ülsz a munkahelyen? Gyere el gerincjóga óránkra, mielőtt a porckorongod már csak műtéttel lehet „gyógyítani”!

Beautyrobic

  A Beautyrobic Leszámolás a zsírpárnákkal Vékony, lapos has Leszámolás a csípőtáji felesleggel Kerek popsi Méregtelenítés Bőrszépítés-feszesítés Meleg terem Vérpezsdítő zene Magabiztosság fejlesztés Stresszcsökkentés Női energiák aktiválása zsírégető olaj használata cellulit stop

Kezdő Hatha jóga

KEZDŐ HATHA JÓGA!

Morning Kondi

Ha célod a zsírégetés és/vagy az állóképességed, izomerőd fejlesztése, ha szereted a változatos, izgalmas gyakorlatokat, akkor ez a komplex edzés Neked való! 
 A pontosan felépített edzésterv, a rendszeres órán való részvétel, a változatos eszközhasználat és a legkülönbözőbb saját testsúlyos gyakorlatok bármilyen edzettségi szinten biztosítják a fejlődés lehetőségét, mert a gyakorlatokat mindenki a saját ütemében végzi, és ha szükséges, alternatívák is rendelkezésre állnak a feladat nehezítésére vagy könnyítésre.   Tökéletes választás a test és a lélek karbantartására. Fokozatos terhelés, intenzív alakformálás mindenki számára. Az óra első felében a szervezet bemelegítése és a keringési állóképesség fejlesztése történik. Eddzük a szívet azzal, hogy megvalósítjuk a jobb oxigén felhasználást. Az óra második felében intenzív alakformálás történik, melyben izmaink erejét, rugalmasságát, és az ízületek karbantartását végezzük.  

Nyitva tartás:

Nyitás az aktuális órarendnek megfelelően, az óra előtt minimum fél órával.
Zárás az utolsó óra után fél órával.

 

Az órákat pontosan kezdjük, érkezz időben!

 

Recepció nélkül üzemelünk (az ajtót órakezdés előtt pár perccel bezárjuk!)

Értékelj minket!

Írd meg véleményedet! »

Dán Bea

Köszönet Dórinak a mai hot jóga óráért! Dóri óráin felfrissül a testem és feltöltődik a lelkem! Örülök, hogy rátaláltam a Jógaligetre! Bea

Tovább»
Kiss Luca

Nagyszeruek Nori hot joga 1 orai! Minden aszanahoz nagyon reszletes magyarazatot kapunk, szinte minden testreszre vonatkozoan.

Tovább»
Kriszta Rita tegnapi spinning órája fantasztikus volt! "Tomboltunk" a Poison hallatán, a Mount Everestre is feltekert volna az egész csapat! Szuper volt! Tovább»
Kiss Tamás

Bea és Zoli hot-jóga foglalkozásai feltöltenek, Rita spinning-, Csilla hot iron- és Dóri TRX-edzéseit vétek kihagyni, köszönöm Nektek!!

Tovább»
Bori

Október vége óta az őszi-téli sötét és hideg estéket nem tölthetném jobban, mint a hot jógán izzadva-lazítva vagy a TRX alatt remegve-nevetve :)

Tovább»
Dr. Kliment Zsófia

Rita spinning órái nagyon jók. Sok edző óráján voltam már, és sokszor tapasztaltam azt, hogy inkább az edzőről szólt az óra, mintsem a résztvevőkről, de szerencsére itt nem a helyzet.

Tovább»
Koszorus Gabriella

Jóga órákra szoktam járni, kedvencem a Hot jóga és a Hot- jóga flow. Azért szeretem Bettina óráit mert nagyon jól fel vannak építve és segít mindenkinek, hogy megtalálja a helyes tartást és folyamatosan mondja, hogy mire igyeljünk az óra alatt, hogyan lélegezzünk stb. Teljesen elfelejted a napi stresszt és csak magadra figyelsz ezalatt az órák alatt!

Tovább»
Szalma Anna

Kedves Jógaliget! Nagy öröm, hogy hozzátok járhatok! A legutóbbi hot jóga nagyon remek volt!

Tovább»
Germann Eszter

Kedvenc óráim a hot jóga flow, illetve a szabadban lévő jógaórákat nagyon jó ötletnek tartom.

Tovább»
Szalma Anna

Kedves Jógaliget oktatók! Március elején költöztem a kerületbe, kis idő elteltével fedeztem fel a jógaligetet, nagyon elégedett vagyok!

Tovább»
Cho Okhwa

Már tavaly nyár óta mondhatni rendszeresen járok jógázni és nagyon megszerettem. A hot jóga 1. sorozat volt az első óra, amit kipróbáltam, és azóta is mindig, ha ezt választom nem csalódom, mert felfrissít, megnyugtat és átmozgat. A 08.05-i órán a hullámzás és madárcsicsergés különösen megnyugtató volt!

Tovább»
Adrienn

Csak ajánlani tudom a jógaligetet, régóta háfájással küzdök, már az első gerincjóga után javult a helyzet! A hangulat remek és minden kérdésre szívesen és türelmesen válaszolnak:) Szóval,szerintem gyertek:)

Tovább»
Andi

Február óta járok hozzátok jógázni, és azóta mára teljesen elmúlt a szédülés.

Tovább»