Google+
Youtube
Hívjon minket
Elérhetőségeink: +36 30 367 16 87, recepcio@jogaliget.hu

« Core Yoga Edzés technika workshop »

Yin&Yang Yoga

Yin-Yang jóga

Yin-Yang Jóga

 

A természetben minden az egyensúlyra törekszik, a Yin és Yang tökéletesen harmóniája felé. Ezt tükrözi a Yin-Yang szimbólum is.

A Yin-hez kapcsolódó minőségek női, befogadó, áradó, passzív, tápláló, levegős, éteri, finom, az Isteni és a mennyei teremtés irányába felfelé halad, testünket a földhöz közel, mozdulatlanul tartja, földelő.

A Yang-hoz kapcsolódó minőségek férfi, középponthoz közelítő, aktív, sűrűsödő, nehezebb, lefele a már megteremtett földi lét erősítése, fenntartása felé áramlik, felfele mozdul, kitart pózokat, felemel, egyensúlyoz.

A Yin a mozdulatlanság, a Yang a mozgás jógája.

 

A legtöbb ismert jógatípus (mint az Astanga, Vinyasza Flow, Power, Hatha Jóga) a Yang típusú tehát aktív, dinamikusabb jógatípusok, ahol az izmokkal dolgozunk.

Többnyire a talajon végezzük a gyakorlatokat, miközben törekszünk teljesen ellazítani izmainkat, kioldani a testben felgyülemlett feszültséget. Hosszan, 3-5, de akár 8 percig is kitartunk egy-egy ászanát. Csak a gravitációval dolgozunk, a test mélyebb rétegeibe, a kötőszöveteink, az ízületeink (ízületi folyadék termelése), csontjaink (csontritkulás megelőzése) és belső szervek egészségére hatunk.

 

Az óra első felében Yang típusú, azaz dinamikus gyakorlást végzünk, ahol a jógatesthelyzetek folyamatos mozgássá állnak össze. Ez a jógafajta egyszerre fektet hangsúlyt a precíz testtartásra, a légzés és a mozdulatok összehangolására és a mozgásban rejlő meditatív energiák kihasználására.

Az óra második felében Yin típusú gyakorlást végzünk, elengedjük a testben és az elmében lévő feszültséget, melyen keresztül megtapasztaljuk a csendet, a befele fordulást, az elfogadást

 

A két stílus jól kiegészíti egymást, a gyakorlónak segít megtalálni saját egyensúlyát. Mindkét féle minőséget (Yin-passzív, Yang-aktív, Flow) erősítjük gyakorlásunk során, így lesz teljes harmónia a test, szellem, lélek egységében.

 

Kortól és nemtől függetlenül mindenki számára ajánlott jógatípus. A gyakorlás mindig az óra résztvevőinek igényéhez igazodik, lehetőségeket kínál kezdőbb és haladóbb jelenlévők számára.

 

Órarend

csütörtök
19:30 - 21:00
K. Kata »
Visszavonásig szünetel 
jóga terem

« Core Yoga Edzés technika workshop »

Nyitva tartás:

Nyitás az aktuális órarendnek megfelelően, az első óra előtt minimum fél órával.
Zárás az utolsó óra után fél órával.

 

Az órákat pontosan kezdjük, érkezz időben!

 

Hétközben délelőtt recepció nélkül üzemelünk (az ajtót órakezdés előtt pár perccel bezárjuk!)

Értékelj minket!

Írd meg véleményedet! »

Dán Bea

Köszönet Dórinak a mai hot jóga óráért! Dóri óráin felfrissül a testem és feltöltődik a lelkem! Örülök, hogy rátaláltam a Jógaligetre! Bea

Tovább»
Kiss Luca

Nagyszeruek Nori hot joga 1 orai! Minden aszanahoz nagyon reszletes magyarazatot kapunk, szinte minden testreszre vonatkozoan.

Tovább»
Kriszta Rita tegnapi spinning órája fantasztikus volt! "Tomboltunk" a Poison hallatán, a Mount Everestre is feltekert volna az egész csapat! Szuper volt! Tovább»
Kiss Tamás

Bea és Zoli hot-jóga foglalkozásai feltöltenek, Rita spinning-, Csilla hot iron- és Dóri TRX-edzéseit vétek kihagyni, köszönöm Nektek!!

Tovább»
Bori

Október vége óta az őszi-téli sötét és hideg estéket nem tölthetném jobban, mint a hot jógán izzadva-lazítva vagy a TRX alatt remegve-nevetve :)

Tovább»
Dr. Kliment Zsófia

Rita spinning órái nagyon jók. Sok edző óráján voltam már, és sokszor tapasztaltam azt, hogy inkább az edzőről szólt az óra, mintsem a résztvevőkről, de szerencsére itt nem a helyzet.

Tovább»
Koszorus Gabriella

Jóga órákra szoktam járni, kedvencem a Hot jóga és a Hot- jóga flow. Azért szeretem Bettina óráit mert nagyon jól fel vannak építve és segít mindenkinek, hogy megtalálja a helyes tartást és folyamatosan mondja, hogy mire igyeljünk az óra alatt, hogyan lélegezzünk stb. Teljesen elfelejted a napi stresszt és csak magadra figyelsz ezalatt az órák alatt!

Tovább»
Szalma Anna

Kedves Jógaliget! Nagy öröm, hogy hozzátok járhatok! A legutóbbi hot jóga nagyon remek volt!

Tovább»
Germann Eszter

Kedvenc óráim a hot jóga flow, illetve a szabadban lévő jógaórákat nagyon jó ötletnek tartom.

Tovább»
Szalma Anna

Kedves Jógaliget oktatók! Március elején költöztem a kerületbe, kis idő elteltével fedeztem fel a jógaligetet, nagyon elégedett vagyok!

Tovább»
Cho Okhwa

Már tavaly nyár óta mondhatni rendszeresen járok jógázni és nagyon megszerettem. A hot jóga 1. sorozat volt az első óra, amit kipróbáltam, és azóta is mindig, ha ezt választom nem csalódom, mert felfrissít, megnyugtat és átmozgat. A 08.05-i órán a hullámzás és madárcsicsergés különösen megnyugtató volt!

Tovább»
Adrienn

Csak ajánlani tudom a jógaligetet, régóta háfájással küzdök, már az első gerincjóga után javult a helyzet! A hangulat remek és minden kérdésre szívesen és türelmesen válaszolnak:) Szóval,szerintem gyertek:)

Tovább»
Andi

Február óta járok hozzátok jógázni, és azóta mára teljesen elmúlt a szédülés.

Tovább»