Google+
Youtube
Hívjon minket
Elérhetőségeink: +36 30 367 16 87, recepcio@jogaliget.hu

« Kezdő Hatha jóga Yin&Yang Yoga »

Core Yoga

HOT CORE FLOW  YOGA

 

 
A Core Yoga egy dinamikus jógairányzat. Fizikai szinten egy saját testsúllyal végzett erősítő edzés, melyben a core izmok stabilizálására, erősítésére nagy hangsúlyt fektetünk. Nem egy állandó sorozat összessége, ezért nagy szabadságot, örökké megújuló, változatos gyakorlást eredményez. Az órák dinamikája fejleszti az állóképességet, erősíti és hajlékonnyá teszi az izomzatot.
A Core Yoga izgalmas megélése fizikai és mentális lehetőségeidnek, és mint minden kihívás, a változás és a változtatás lehetőségét nyitja meg. Fókuszban a figyelem, türelem, kreativitás és az egyensúly. 
 
Rendkívül hatásosan átmozgat, erősít, nyújt, zsírt éget, méregtelenít, pozitívan hat az emésztésre, a szív- és érrendszerre, feszültségoldó, mentálisan kikapcsol és ellazít.
A gyakorlás célja a core izmok tudatosítása, stabilizálása, erősítése, a gerinc teljes átmozgatása, rugalmasságának megőrzése, elősegítése.
 
A gyakorlás mindig az óra résztvevőinek igényéhez igazodik, lehetőségeket kínál kezdőbb és haladóbb jelenlévők számára. Kortól és nemtől függetlenül mindenki számára ajánlott mozgásforma.
 
Szeretettel várlak az óráimon!
Namaste, Yoga with Kata

CORE FLOW  YOGA

Core= központ, mag           Flow =áramlás          Yoga=a test, szellem és lélek harmonikus egysége

A CORE FLOW Yoga mint minden jógairányzat, az egész jógagyakorlás során törekszik a test, elme, lélek hármas egységének harmóniájára.

A CORE FLOW Yoga egy dinamikus jóga stílus, ahol az egymást követő ászanák (gyakorlatok) egy folyamatos mozgássá állnak össze, tehát fizikai szinten egy saját testsúllyal végzett erősítő edzés, melyben a core izmok stabilizálására, erősítésére nagy hangsúlyt fektetünk. Nem egy állandó sorozat összessége, ezért nagy szabadságot, örökké megújuló, változatos gyakorlást eredményez.  Az órák dinamikája fejleszti az állóképességet, erősíti és hajlékonnyá teszi az izomzatot.  

A CORE magába foglalja a lumbális gerinc és medence területét, minden mozdulat itt kezdődik, itt helyezkedik el testünk középpontja. A gerinc stabilitását mindenféle elmozdulás során ezek az izmok adják.  A CORE izmoknál nem az izomerő, hanem a stabilizáló képesség fejlesztése, automatikus bekapcsolásának elérése a cél.

A CORE FLOW Yoga megtanít arra, hogy minden lélegzetvételnek és mozdulatnak legyél tudatában és segít felismerned azt, hogy a mindennapi életed ugyanolyan dinamikus mozgásban lévő folyamat, mint amit a jógaszőnyegeden megtapasztalhatsz.

A CORE FLOW Yoga izgalmas megélése fizikai és mentális lehetőségeidnek, és mint minden kihívás, a változás és a változtatás lehetőségét nyitja meg. Fókuszban a figyelem, türelem, kreativitás és az egyensúly.

Rendkívül hatásosan átmozgat, erősít, nyújt, zsírt éget, méregtelenít, pozitívan hat az emésztésre, a szív- és érrendszerre, feszültségoldó, mentálisan kikapcsol és ellazít.

Ülő munkát végzőknek különösen ajánlott, hiszen a gerinc teljes átmozgatatása, rugalmasságának megőrzése, elősegítése, a CORE izmok tudatosítása, stabilizálása, erősítése is a gyakorlás célja.

A derékfájás mögött sok esetben a CORE izmok elégtelen működése áll. Ide tartoznak a hasi és háti mélyizmok, a csípő izmai attól függően, hogy stabilizáló vagy mozgató izmok. A feladata a gerinc vagy a medence kompenzációs mozgásának megakadályozása, a helyes testtartás biztosítása.  Az erős CORE nem csak segít megelőzni a hátfájdalmat, hanem minden sportban javítja a teljesítményed.

A gyakorlás mindig az óra résztvevőinek igényéhez igazodik, lehetőségeket kínál kezdőbb és haladóbb jelenlévők számára. Kortól és nemtől függetlenül mindenki számára ajánlott mozgásforma.  

Órarend

péntek
17:00 - 18:00
K. Kata »
Visszavonásig szünetel 
jóga terem

« Kezdő Hatha jóga Yin&Yang Yoga »

Nyitva tartás:

Nyitás az aktuális órarendnek megfelelően, az első óra előtt minimum fél órával.
Zárás az utolsó óra után fél órával.

 

Az órákat pontosan kezdjük, érkezz időben!

 

Hétközben délelőtt recepció nélkül üzemelünk (az ajtót órakezdés előtt pár perccel bezárjuk!)

Értékelj minket!

Írd meg véleményedet! »

Dán Bea

Köszönet Dórinak a mai hot jóga óráért! Dóri óráin felfrissül a testem és feltöltődik a lelkem! Örülök, hogy rátaláltam a Jógaligetre! Bea

Tovább»
Kiss Luca

Nagyszeruek Nori hot joga 1 orai! Minden aszanahoz nagyon reszletes magyarazatot kapunk, szinte minden testreszre vonatkozoan.

Tovább»
Kriszta Rita tegnapi spinning órája fantasztikus volt! "Tomboltunk" a Poison hallatán, a Mount Everestre is feltekert volna az egész csapat! Szuper volt! Tovább»
Kiss Tamás

Bea és Zoli hot-jóga foglalkozásai feltöltenek, Rita spinning-, Csilla hot iron- és Dóri TRX-edzéseit vétek kihagyni, köszönöm Nektek!!

Tovább»
Bori

Október vége óta az őszi-téli sötét és hideg estéket nem tölthetném jobban, mint a hot jógán izzadva-lazítva vagy a TRX alatt remegve-nevetve :)

Tovább»
Dr. Kliment Zsófia

Rita spinning órái nagyon jók. Sok edző óráján voltam már, és sokszor tapasztaltam azt, hogy inkább az edzőről szólt az óra, mintsem a résztvevőkről, de szerencsére itt nem a helyzet.

Tovább»
Koszorus Gabriella

Jóga órákra szoktam járni, kedvencem a Hot jóga és a Hot- jóga flow. Azért szeretem Bettina óráit mert nagyon jól fel vannak építve és segít mindenkinek, hogy megtalálja a helyes tartást és folyamatosan mondja, hogy mire igyeljünk az óra alatt, hogyan lélegezzünk stb. Teljesen elfelejted a napi stresszt és csak magadra figyelsz ezalatt az órák alatt!

Tovább»
Szalma Anna

Kedves Jógaliget! Nagy öröm, hogy hozzátok járhatok! A legutóbbi hot jóga nagyon remek volt!

Tovább»
Germann Eszter

Kedvenc óráim a hot jóga flow, illetve a szabadban lévő jógaórákat nagyon jó ötletnek tartom.

Tovább»
Szalma Anna

Kedves Jógaliget oktatók! Március elején költöztem a kerületbe, kis idő elteltével fedeztem fel a jógaligetet, nagyon elégedett vagyok!

Tovább»
Cho Okhwa

Már tavaly nyár óta mondhatni rendszeresen járok jógázni és nagyon megszerettem. A hot jóga 1. sorozat volt az első óra, amit kipróbáltam, és azóta is mindig, ha ezt választom nem csalódom, mert felfrissít, megnyugtat és átmozgat. A 08.05-i órán a hullámzás és madárcsicsergés különösen megnyugtató volt!

Tovább»
Adrienn

Csak ajánlani tudom a jógaligetet, régóta háfájással küzdök, már az első gerincjóga után javult a helyzet! A hangulat remek és minden kérdésre szívesen és türelmesen válaszolnak:) Szóval,szerintem gyertek:)

Tovább»
Andi

Február óta járok hozzátok jógázni, és azóta mára teljesen elmúlt a szédülés.

Tovább»