Google+
Youtube
Hívjon minket
Elérhetőségeink: +36 30 963 1601, recepcio@jogaliget.hu

« Zumba Pilates »

TRX

A TRX 2009-ben indult világhódító útjára. A Jógaligetben 2011. óta elérhető. Forradalmian új edzésmódszer, melyet Randy Hattrick exkatona a társaival együtt fejlesztett ki azért, hogy olyan helyen is tudjanak ezdeni, ahol nincsen semmilyen edzési lehetőség, csak a saját tested. A TRX edzésen egy speciális hevederrel gyakorlunk, melyet egy fém kerethez erősítünk. A gyakorlatokat a saját súlyunkkal végezzük, és a terhelést mindenki az erőszintjének megfelelően állíthatja be.

A TRX edzésen komplex mozgásokat végzünk, melynek a végrehajtásában a törzs izmai (hát, has) egészen biztosan részt vesznek. A TRX kereten végzett comb, fenék gyakorlat sem arról szól, mint a konditeremben: izoláljuk a combunkat egy gépben ülve és csak arra edzünk, hanem a TRX hevederbe kapaszkodva végig tartjuk magunkat karból, vállból, hasból és hátból, miközben pl guggolunk. A gyakorlatok nagy része tehát komplex izommunkát igényel, mely sokkal közelebb van a való életben szükséges mozgásokhoz, mint amit egy konditeremben csinálunk/csinálhatunk. Így a TRX segítségével rendkívül gyorsan formálható a testünk.

 

A TRX kiválóan alkalmas kitartott, törzserősítő gyakorlatok végzésére is. Minden órán van egy 10-15 perces blokk, amikor matracon végzünk láb- és törzserősítő gyakorlatokat. Ezeknél a gyakorlatoknál a core, azaz a törzs tónusos izmainak terhelése fokozott. Ez segít abban, hogy a derékfájás elkerüljön minket a jövőben. 

 

A TRX-et egyaránt ajánljuk hölgyeknek, uraknak, idősebbeknek és fiatalabbaknak. Egy órán maximum 14 fő vehet részt és szakértő edzőnk mindenkinek a legalkalmasabb edzést alakítja ki. A folyamatos tréneri jelenlét segít a gyakorlatok pontos végrehajtásában, így a fejlődés gyors és biztonságos.

 

Erő: *****

A TRX hatására  az izommunka intenzív, az erőszint jelentősen nő! Mindenképpen 5 csillag!

Állóképesség:   ****

Jól kombinált gyakorlatok esetén az állóképesség is jól fejlődik. Élsportolók is használják a TRX-et állandó, vagy alapozó edzésnek. A Jógaligetben télen gyakran látok triatlon versenyzőket, és járnak hozzánk kézilabdások is.

Gyorsaság: **

A TRX alkalmas arra, hogy a gyorsaságod fejlődjön, de egy fitness klubban, egy csoportos TRX órán ez nem igazán cél.

Hajlékonyság:   *

Az ízületeid  mozgástartománya növekedni fog a TRX hatására. Minden óra végén van egy rövid nyújtó blokk, de ez max arra elég, hogy ne merevedj le teljesen.

Fázisos vagy   tónusos izmok?

Fifty-fifty. A  gyakorlatok nagy része a fázisos izmokat stimulálja, de minden egyes gyakorlat közben feszítened kell a hasad és egyenesen kell tartanod a   törzsed. A kitartott gyakorlatok a törzs tónusos tartóizmait dolgoztatják.

Órarend

hétfő
17:00 - 18:00
zumba terem
szerda
19:00 - 20:00
zumba terem
szombat
10:00 - 11:00
zumba terem

« Zumba Pilates »

Nyitva tartás:

Nyitás az aktuális órarendnek megfelelően, az óra előtt minimum fél órával.
Zárás az utolsó óra után fél órával.

 

Az órákat pontosan kezdjük, érkezz időben!

 

Recepció nélkül üzemelünk (az ajtót órakezdés előtt pár perccel bezárjuk!)

Értékelj minket!

Írd meg véleményedet! »

Dán Bea

Köszönet Dórinak a mai hot jóga óráért! Dóri óráin felfrissül a testem és feltöltődik a lelkem! Örülök, hogy rátaláltam a Jógaligetre! Bea

Tovább»
Kiss Luca

Nagyszeruek Nori hot joga 1 orai! Minden aszanahoz nagyon reszletes magyarazatot kapunk, szinte minden testreszre vonatkozoan.

Tovább»
Kriszta Rita tegnapi spinning órája fantasztikus volt! "Tomboltunk" a Poison hallatán, a Mount Everestre is feltekert volna az egész csapat! Szuper volt! Tovább»
Kiss Tamás

Bea és Zoli hot-jóga foglalkozásai feltöltenek, Rita spinning-, Csilla hot iron- és Dóri TRX-edzéseit vétek kihagyni, köszönöm Nektek!!

Tovább»
Bori

Október vége óta az őszi-téli sötét és hideg estéket nem tölthetném jobban, mint a hot jógán izzadva-lazítva vagy a TRX alatt remegve-nevetve :)

Tovább»
Dr. Kliment Zsófia

Rita spinning órái nagyon jók. Sok edző óráján voltam már, és sokszor tapasztaltam azt, hogy inkább az edzőről szólt az óra, mintsem a résztvevőkről, de szerencsére itt nem a helyzet.

Tovább»
Koszorus Gabriella

Jóga órákra szoktam járni, kedvencem a Hot jóga és a Hot- jóga flow. Azért szeretem Bettina óráit mert nagyon jól fel vannak építve és segít mindenkinek, hogy megtalálja a helyes tartást és folyamatosan mondja, hogy mire igyeljünk az óra alatt, hogyan lélegezzünk stb. Teljesen elfelejted a napi stresszt és csak magadra figyelsz ezalatt az órák alatt!

Tovább»
Szalma Anna

Kedves Jógaliget! Nagy öröm, hogy hozzátok járhatok! A legutóbbi hot jóga nagyon remek volt!

Tovább»
Germann Eszter

Kedvenc óráim a hot jóga flow, illetve a szabadban lévő jógaórákat nagyon jó ötletnek tartom.

Tovább»
Szalma Anna

Kedves Jógaliget oktatók! Március elején költöztem a kerületbe, kis idő elteltével fedeztem fel a jógaligetet, nagyon elégedett vagyok!

Tovább»
Cho Okhwa

Már tavaly nyár óta mondhatni rendszeresen járok jógázni és nagyon megszerettem. A hot jóga 1. sorozat volt az első óra, amit kipróbáltam, és azóta is mindig, ha ezt választom nem csalódom, mert felfrissít, megnyugtat és átmozgat. A 08.05-i órán a hullámzás és madárcsicsergés különösen megnyugtató volt!

Tovább»
Adrienn

Csak ajánlani tudom a jógaligetet, régóta háfájással küzdök, már az első gerincjóga után javult a helyzet! A hangulat remek és minden kérdésre szívesen és türelmesen válaszolnak:) Szóval,szerintem gyertek:)

Tovább»
Andi

Február óta járok hozzátok jógázni, és azóta mára teljesen elmúlt a szédülés.

Tovább»