Google+
Youtube
Hívjon minket
Elérhetőségeink: +36 30 963 1601, recepcio@jogaliget.hu

« TRX Alakformáló torna »

Pilates

Próbáltál már 60 percet behúzott hassal? És úgy, hogy közben még dinamikus gyakorlatokat is végzel? Szeretnél megtanulni egyensúlyozni áramló mozgás közben is? A pilates váratlan kihívásokat jelent, bármennyire is gondolod magad edzettnek. Próbáld ki, és megérted, miért!

Komplex mozgásforma, amely ötvözi a "nyugati" világ anatómiai ismereteit a "keleti" mozgáskultúrával. Gyakorlásában nagy szerepet kapnak a gerinc stabilizáló izmai illetve a speciális légzéstechnika. A Pilates hatására formás test, erős és lapos hasizom, jobb testtartás és karcsúbb derék érhető el és nem kell éveket küzdened ennek eléréséhez.

 

Pilates órán főként a hát tónusos izmait dolgoztatjuk, azaz erősítjük azokat a tartó izmokat, melyek a hát- és deréfájás megakadályozásában segítenek. A helyes tartáshoz, azaz a neutrális gerinchez a teljes felsőtest izmainak harmonikus munkája szükséges, ezért például nincs egészséges gerinc erős hasizom nélkül. A Pilates torna erre is megoldás, az intenzív kilégzés, a hasizom gerinc irányba történő behúzása, az intenzív hasizom gyakorlatok (pl a "százas") gondoskodnak a nagy- és oldalsó hasizmok erősítéséről.

 

A Pilates órákon néha előkerül a fitball, amivel szuper core, törzserősítő gyakorlatokat lehet végezni és a has- hátizmokat jól lehet átmozgatni, erősíteni. Az erősítés mellett a Pilates óra fontos része a test tónusos izmainak nyújtása is.

 

Erő: ****

A Pilatestől a  törzs izmai szépen erősödnek. Ez nem olyan jellegű erőfejlesztés, mint a Hot Iron, mert Pilatestől nem szélesedik a vállunk és a hátunk.

Állóképesség: **

A mozgás és a rendszeres sport önmagában is növeli az állóképességet, de a Pilates inkább body&mind típusú edzés.

Gyorsaság: *

Ennél az  edzésnél nem cél a gyorsaság növelése

Hajlékonyság: *****

A Pilates nagy hangsúlyt helyez a tónusos izmok nyújtására, csakúgy mint a jóga.

Fázisos vagy tónusos izmok?

A törzs tónusos izmai erősödnek, de a lábemelések miatt a fázisos lábizmok, farizmok is formálódnak.

Órarend

péntek
17:00 - 18:00
zumba terem

« TRX Alakformáló torna »

Nyitva tartás:

Nyitás az aktuális órarendnek megfelelően, az óra előtt minimum fél órával.
Zárás az utolsó óra után fél órával.

 

Az órákat pontosan kezdjük, érkezz időben!

 

Recepció nélkül üzemelünk (az ajtót órakezdés előtt pár perccel bezárjuk!)

Értékelj minket!

Írd meg véleményedet! »

Dán Bea

Köszönet Dórinak a mai hot jóga óráért! Dóri óráin felfrissül a testem és feltöltődik a lelkem! Örülök, hogy rátaláltam a Jógaligetre! Bea

Tovább»
Kiss Luca

Nagyszeruek Nori hot joga 1 orai! Minden aszanahoz nagyon reszletes magyarazatot kapunk, szinte minden testreszre vonatkozoan.

Tovább»
Kriszta Rita tegnapi spinning órája fantasztikus volt! "Tomboltunk" a Poison hallatán, a Mount Everestre is feltekert volna az egész csapat! Szuper volt! Tovább»
Kiss Tamás

Bea és Zoli hot-jóga foglalkozásai feltöltenek, Rita spinning-, Csilla hot iron- és Dóri TRX-edzéseit vétek kihagyni, köszönöm Nektek!!

Tovább»
Bori

Október vége óta az őszi-téli sötét és hideg estéket nem tölthetném jobban, mint a hot jógán izzadva-lazítva vagy a TRX alatt remegve-nevetve :)

Tovább»
Dr. Kliment Zsófia

Rita spinning órái nagyon jók. Sok edző óráján voltam már, és sokszor tapasztaltam azt, hogy inkább az edzőről szólt az óra, mintsem a résztvevőkről, de szerencsére itt nem a helyzet.

Tovább»
Koszorus Gabriella

Jóga órákra szoktam járni, kedvencem a Hot jóga és a Hot- jóga flow. Azért szeretem Bettina óráit mert nagyon jól fel vannak építve és segít mindenkinek, hogy megtalálja a helyes tartást és folyamatosan mondja, hogy mire igyeljünk az óra alatt, hogyan lélegezzünk stb. Teljesen elfelejted a napi stresszt és csak magadra figyelsz ezalatt az órák alatt!

Tovább»
Szalma Anna

Kedves Jógaliget! Nagy öröm, hogy hozzátok járhatok! A legutóbbi hot jóga nagyon remek volt!

Tovább»
Germann Eszter

Kedvenc óráim a hot jóga flow, illetve a szabadban lévő jógaórákat nagyon jó ötletnek tartom.

Tovább»
Szalma Anna

Kedves Jógaliget oktatók! Március elején költöztem a kerületbe, kis idő elteltével fedeztem fel a jógaligetet, nagyon elégedett vagyok!

Tovább»
Cho Okhwa

Már tavaly nyár óta mondhatni rendszeresen járok jógázni és nagyon megszerettem. A hot jóga 1. sorozat volt az első óra, amit kipróbáltam, és azóta is mindig, ha ezt választom nem csalódom, mert felfrissít, megnyugtat és átmozgat. A 08.05-i órán a hullámzás és madárcsicsergés különösen megnyugtató volt!

Tovább»
Adrienn

Csak ajánlani tudom a jógaligetet, régóta háfájással küzdök, már az első gerincjóga után javult a helyzet! A hangulat remek és minden kérdésre szívesen és türelmesen válaszolnak:) Szóval,szerintem gyertek:)

Tovább»
Andi

Február óta járok hozzátok jógázni, és azóta mára teljesen elmúlt a szédülés.

Tovább»